Fotografie de: Sandra Cohen-Rose și Colin Rose/ CC BY

Fotografie de: Sandra Cohen-Rose și Colin Rose/ CC BY

Tonifierea musculara

Apa are densitatea aerului de douăsprezece ori și, din această cauză, este mai eficientă în tonifierea mușchilor, comparativ cu alte forme de exerciții cardiovasculare pe care le poți face în alt mediu. Când înoți în piscină, lucrezi la cardio și la tonusul corpului în același timp. Antrenamentele făcute în apă oferă un anumit nivel de rezistență la apă, unul care poate fi comparat cu folosirea greutăților ușoare la aparatele de rezistență pe care le găsiți la sală. A fi scufundat în apă, însă, creează o rezistență mai controlată și mai uniformă, astfel încât nu mai trebuie să vă preocupați de numărarea repetărilor. Rezistența implicată va fi proporțională cu cât de tare împingeți apa, permițându-vă să controlați cu ușurință cât de mult lucrați.

Te obligă să respiri corect

Există mai multă umiditate în aerul din jurul piscinei în comparație cu sala de sport. Această umiditate face mai ușor pentru cineva să respire, perfect pentru oricine astmatic și incomod în a face antrenamente cardio în pistă, parc sau sală. Studiile au demonstrat că înotul îmbunătățește considerabil simptomele astmului, chiar dacă a trecut un an de când s-a oprit înotul.

Pacienții de astm nu sunt singurii care beneficiază de înot. Acest exercițiu ajută, de asemenea, la creșterea volumului plămânilor și vă obligă să vă îmbunătățiți tehnicile de respirație, care vă ajută atunci când alergați sau ridicați greutăți.

Se poate face mult timp fără a te stresa.

Deoarece apa poate susține întreaga greutate a corpului, este o modalitate plăcută pentru oricine care suferă de obezitate sau rănit de a face un antrenament complet fără riscul de a exagera și de a se răni în continuare. În plus, înotul este un sport care nu provoacă stres scheletului. Când vă antrenați într-o piscină, este puțin probabil să intrați în contact cu suprafețe dure, eliminând astfel posibilitatea de a vă încorda corpul. În plus, dacă înot într-o piscină fierbinte, căldura servește la slăbirea mușchilor și a articulațiilor, ceea ce ajută și la prevenirea rănilor.

Te face mai flexibil

Multe, dacă nu toate, aparatele disponibile în multe săli de sport astăzi sunt aparate de izolare care lucrează doar anumite părți ale corpului. Acest lucru nu este adevărat în cazul piscinelor, deoarece activitatea te obligă să folosești atât de mulți mușchi deodată. Mișcările care folosesc un arc larg vizează câțiva mușchi ai brațului ratați în antrenamentele de bază, în timp ce mișcările de foarfece făcute cu picioarele forțează corpul să folosească mai mulți mușchi ai picioarelor în diferite mișcări fluide. Astfel, pe lângă beneficiile menționate mai sus, înotul alungește și întinde corpul din cauza nevoii de a continua să ajungă mai departe atunci când faci diferite mișcări.

Îți îmbunătățește sănătatea mintală

Ciclismul pe biciclete staționare sau alergatul pe pistele de curse nu este atrăgător pentru atât de mulți oameni din cauza stresului. Înotul, pe de altă parte, la fel ca yoga și meditația, poate stimula endorfinele, ceea ce ajută la creșterea senzației de bine.

Te împiedică să ai diabet

Înotul mai mult de treizeci de minute de patru ori pe săptămână, atunci când este combinat cu o dietă echilibrată, este excelent pentru controlul nivelului de zahăr din sânge.

Reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale

O mulțime de literatură științifică a arătat, de asemenea, că această activitate ajută și la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului rău. Un studiu în special a constatat că ritmul cardiac în repaus poate scădea după ce a petrecut zece săptămâni înot.

Somn îmbunătățit

Ca și alte exerciții, înotul poate ajuta la îmbunătățirea somnului și, desigur, la reducerea cazurilor de probleme de somn. Mai mult de jumătate dintre persoanele care fac antrenamente grele în mod regulat (inclusiv înotătorii) spun că aproape că nu prezintă simptome legate de insomnie, cum ar fi dificultăți de a adormi și de a se trezi mult prea devreme și de a adormi cu greu.

Gestionarea greutății

Făcând insolație timp de o jumătate de oră arde sute de kilocalorii, în funcție de două lucruri: viteza și greutatea ta. Acest exercițiu bate mersul pe jos, care doar arde mai puțin de o sută de kilocalorii atunci când este făcut în aceeași perioadă de timp; mersul pe bicicletă, care utilizează cel puțin 200 de kilocalorii; și chiar alergare, care poate arde maximum 300 de kilocalorii atunci când se face în același timp. În cele din urmă, te vei descoperi că ai mușchii tonifiați, așa cum este menționat la numărul unu.

Câteva lucruri de reținut înainte de a ajunge la apă

După cum se arată mai sus, înotul are numeroase beneficii. Dar, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai sigure exerciții din jur, asigurați-vă că consultați un medic generalist înainte de a începe. De asemenea, asigurați-vă că aveți ținuta de înot potrivită. În loc să purtați lenjerie intimă sau pantaloni scurți obișnuiți la piscină, purtați în schimb costume de baie, bikini sau costume de baie dintr-o singură piesă care vi se potrivesc corect.

De asemenea, ar trebui să purtați o pereche bună de ochelari de protecție. Purtarea unei perechi de acestea te ajută să eviți să simți înțepătura clorului în apa piscinei și să te lovești de peretele piscinei și de alte persoane în timp ce faci diferite mișcări de înot.

Dacă doriți să beneficiați cu adevărat de înot, asigurați-vă că luați lecții dacă nu ați luat încă lecții de înot. Puteți angaja antrenori în piscinele publice pentru lecții private sau puteți participa la cursuri împreună cu alții care doresc să învețe să înoate.

Rămâi motivat

Imagine: marlinstt.com

Deși înotul este un antrenament distractiv, pregătirile necesare îl pot face demotivant. Iată câteva sfaturi pentru a rămâne motivat să înoate:

Înot cu prietenii

Ajută să înoți cu cineva cu aceeași îndemânare ca și tine, deoarece amândoi veți progresa împreună și vă veți încuraja reciproc atunci când cineva nu are chef să înoate. Având un însoțitor cu care să interacționați, vă distrage atenția de la faptul că faceți exerciții fizice, deoarece amândoi puteți vorbi despre orice în timp ce faceți exerciții. Asta spus…

Amestecând-o

De asemenea, puteți participa la un curs de exerciții la piscină. Indiferent de clasele pe care le-ați ales, acestea sunt o modalitate bună, fără stres, de a crește intensitatea antrenamentului în apă. Doar asigurați-vă că alegeți cursuri susținute de profesori credibili.

Aderarea la cluburi de înot

Te-ai distrat înot în ultimele săptămâni? De ce să nu te înscrii într-un club de înot din zona ta? Cluburile sunt o modalitate de a cunoaște oameni noi și de a-ți îmbunătăți înotul. În plus, cluburile oferă avantaje în afara piscinei publice sau a stațiunii, cum ar fi nopți de ieșire sau reduceri la unități populare.

Să ai propria ta piscină

O piscină chiar în propria casă este motivantă, deoarece elimină nevoia de a călători la cea mai apropiată piscină publică. Nu numai că, o piscină privată vă permite să faceți practic orice doriți, deoarece dețineți întregul spațiu. Să nu uităm că ridică valoarea casei tale. Pentru informații despre piscinele pe care le puteți instala acasă, consultați: Premierpools.com.au

Diabetul: o afecțiune cronică

Cuprins

Diabetul: o afecțiune cronică Tipuri/Tipuri de diabet Cauze Tratament

Fotografie de: AJC1/ CC BY

Diabetul (cunoscut și sub denumirea de diabet zaharat) este o afecțiune medicală cronică care durează toată viața. Deși nu are un tratament cunoscut, simptomele pot fi gestionate. Această boală afectează capacitatea organismului de a utiliza energia găsită în alimente. Aceasta este o boală majoră a stilului de viață și, deoarece prevalența și incidența ei cresc în timpurile moderne, cercetarea de față încearcă să descopere secretele din spatele acestui sindrom metabolic.

Tipuri/Tipuri de Diabet

Toate cele trei tipuri diferite ale acestei boli au aceeași problemă de bază și anume reglarea nivelului de glucoză din sânge. În general, organismul descompune zaharurile și carbohidrații într-un zahăr special numit glucoză. Acest lucru oferă combustibil și energie pentru corpul tău. Celulele din organism au, de asemenea, nevoie de insulină. Acesta este un hormon care se găsește în fluxul sanguin care influențează modul în care este utilizată glucoza din sânge pentru creșterea energiei. Diabetul zaharat implică fie că organismul produce mai puțină insulină, fie incapacitatea de a utiliza insulina sau un amestec al ambelor. Deoarece celulele nu pot absorbi glucoză, într-o astfel de condiție medicală, aceasta se acumulează în sânge. Nivelurile continuu ridicate ale nivelurilor de zahăr din sânge subutilizate pot deteriora vasele de sânge mici care se găsesc în diferite părți ale corpului:

OchiRinichiinimaSistem nervosDe fapt, un tip de orbire numit din cauza diabetului numit retinopatie diabetică este, de asemenea, răspândit. Diabetul, dacă nu este tratat, poate provoca probleme precum boli de inimă, accident vascular cerebral, orbire, probleme ale rinichilor și chiar leziuni ale nervilor.

Diabet de tip 1

Acesta este, de asemenea, cunoscut sub numele de diabet insulino-dependent. De asemenea, se mai numește boala juvenilă, deoarece începe în copilărie. Acest tip de diabet este o boală medicală autoimună. Este cauzată atunci când organismul atacă pancreasul cu anticorpi. La persoanele cu diabet de tip 1, afecțiunile pancreatice deteriorate duc la zero producție de insulină.

Acesta este un tip de boală care poate fi cauzată de factori genetici. Ar putea fi, de asemenea, consecința celulelor beta defecte din pancreas, care sunt responsabile pentru producția de insulină. Numeroase riscuri medicale au fost legate de această formă de diabet. Leziunile vaselor de sânge mici din ochi, nervi și rinichi sunt cunoscute sub denumirea de retinopatie diabetică, neuropatie și, respectiv, nefropatie, sunt afecțiuni comune legate de diabetul de tip 1. Bolile de inimă, precum și accidentele vasculare cerebrale, sunt, de asemenea, legate de această tulburare.

Tratamentul pentru acest tip de diabet presupune injectarea de insulină în țesutul adipos de dedesubt prin piele. Metodele de injectare a insulinei sunt următoarele.

SeringiStilouri cu insulinăInjecții cu jetPompe de insulină

Stilourile cu insulină funcționează folosind cartușe și un ac fin. Injectoarele cu jet folosesc presiunea pentru a trimite spray-uri de insulină prin piele. Pompele de insulină eliberează insulina prin tuburi flexibile către cateterul de sub pielea abdominală. Testul A1C este efectuat pentru a verifica nivelurile de zahăr din sânge și pentru a evalua afectarea organelor și alte posibile complicații ale diabetului.

De la o planificare atentă la exerciții fizice regulate și monitorizarea nivelului de zahăr din sânge, precum și administrarea de insulină și alte medicamente necesare sunt câteva dintre intervențiile pentru acest tip de diabet.

Diabet de tip 2

Fotografie de: Sandra Cohen-Rose și Colin Rose/ CC BY

Aceasta este cea mai cunoscută formă a bolii care apare, 95% dintre cazuri aparând doar la adulți de acest fel. Acesta este cunoscut sub numele de diabet cu debut la adulți. Totuși, a fost observat acum la adolescenți. De asemenea, a fost denumit tip de diabet zaharat non-insulino-dependent.

Aceasta este considerată o formă mai ușoară față de diabetul de tip 1, dar poate duce totuși la o mulțime de complicații de sănătate, în special în cele mai mici vase de sânge ale corpului care furnizează substanțe nutritive ochilor, nervilor și rinichilor. Acest tip de boală crește, de asemenea, șansele de boli de inimă și accident vascular cerebral.

În acest tip de diabet, există o anumită producție de insulină de către pancreas. Dar, fie cantitatea produsă nu este suficientă pentru a satisface nevoile organismului, fie celulele au o rezistență la aceasta. Rezistența la insulină are loc în următoarele tipuri de celule:

Adipocite/celule adipoaseCelulele hepaticeCelulele musculare

Cei care sunt obezi cu peste 20% din greutatea ideală pentru înălțimea lor pot dezvolta acest tip de diabet. Obezitatea aduce cu ea rezistență la insulină, deoarece pancreasul trebuie să lucreze mai mult pentru a produce suficientă insulină pentru organism. În general, acest lucru nu este suficient pentru a menține nivelul normal de zahăr.

În prezent, nu există un remediu pentru acest tip de diabet, care poate fi totuși controlat prin controlul greutății, exerciții fizice și o dietă sănătoasă. Medicamentele pentru diabet sunt adesea necesare, deoarece evoluția acestei boli este în general progresivă. Un test de sânge A1C poate fi efectuat pentru a gestiona nivelurile medii de glucoză din sânge în ultimele 3 luni,

Diabet gestațional

Acesta este diabetul declanșat de sarcină. Se caracterizează prin rezistență la insulină și apare adesea în etapele mijlocii sau ulterioare ale sarcinii, deoarece nivelurile ridicate ale zahărului din sânge sunt transmise copilului de la mamă, acest tip de diabet trebuie controlat pentru a proteja dezvoltarea dialine medicament pret sănătoasă a bebelușului.

Institutul Național de Sănătate a descoperit că acest tip de diabet apare mai ales în aproximativ zece la sută din cazuri. Această afecțiune se rezolvă de la sine odată ce sarcina s-a încheiat. Având acest tip de diabet, totuși, vă poate expune riscul de a dezvolta diabet fără rezistență la insulină în stadiile ulterioare. Acest lucru poate apărea în câțiva ani de la naștere până la doar câteva săptămâni. Riscurile pentru bebeluș în urma diabetului gestațional includ obezitatea, problemele de respirație la naștere și șanse mai mari de a fi supraponderal și diabetic mai târziu. Este posibil ca mamele să fie supuse cezaranei din cauza diabetului gestațional, care poate duce la copii prea mari cu leziuni ale inimii, nervilor, rinichilor și ochilor. Planificarea atentă a mesei, exercițiile cu blândețe și reglarea creșterii în greutate, precum și administrarea de insulină pentru controlul zahărului din sânge sunt câteva dintre opțiunile de tratament pentru acest tip de diabet.

Alte tipuri de diabet

Tipuri rare de diabet pot rezulta din anumite afecțiuni. Bolile pancreasului, anumite tipuri de intervenții chirurgicale și medicamente sau chiar infecții pot duce la simptome diabetice. Acesta este tipul de diabet care poate provoca 1 până la 5% din toate tipurile.

Cauze

Fotografie de: Jessie MNG Lopez/ Wikipedia/ CC BY

Lipsa de insulină, producția de mai puțină insulină sau incapacitatea celulelor din organism de a o utiliza eficient duce fie la hiperglicemie (nivel ridicat de zahăr din sânge) fie hipoglicemie (nivel scăzut de glucoză din sânge). Problema principală este diabetul de tip 2 este că celulele musculare și țesuturile adipoase sunt afectate, ceea ce duce la rezistența la insulină.

Lipsa absolută de insulină, asociată în general cu un proces distructiv care afectează celulele beta ale organului pancreatic, este cauza principală a diabetului de tip 1. În tipul 2, există o scădere constantă a celulelor beta, care se adaugă la creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Rolul glucozei

Glucoza, un zahăr simplu găsit în alimente, este un nutrient esențial care furnizează suficientă energie pentru buna funcționare a celulelor corpului. Carbohidrații sunt descompuse în intestinul subțire, iar celulele acestuia absorb apoi glucoza în fluxul sanguin. Apoi este transportat ca nutrienți în restul corpului de către sânge. Când insulina scade, celulele devin lipsite de energie pentru glucoză, deoarece glucoza nu poate pătrunde singură celulele. În anumite tipuri de diabet, celula nu poate utiliza glucoza, ceea ce duce la o lipsă de nutriție în mijlocul abundenței.

Cum influențează insulina nivelul de glucoză din sânge?

Insulina este un hormon care este rezultatul celulelor beta specializate ale pancreasului. Acesta este un organ situat în spatele stomacului. Pentru a ajuta glucoza să acceseze celulele, este necesară insulina. După masă, nivelul glucozei din sânge crește. Când nivelurile sunt scăzute, eliberarea de insulină din pancreas este la rândul său scăzută. Chiar și în stare de post, este necesară insulina. Lipsa insulinei sau incapacitatea de a utiliza aceasta este motivul din spatele fluctuațiilor nivelului de glucoză din sânge.

Factori de risc

Factorii de risc pentru diabetul de tip 1 includ anumite infecții și factori genetici.

Aceștia sunt factorii care pot crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2:

ObezitateaTA mareCreșterea colesterolului LDL și niveluri scăzute de colesterol bunTrigliceride crescute în organismStilul de viață inactivFactori geneticiCreștere în vârstăPCOSToleranță scăzută la glucozăRezistență la insulină

În ceea ce privește diabetul gestațional, etnia este un factor major. Atât genele, cât și factorii de mediu duc la diabet.