Majoritatea pacienților iau pastile de 0,5 mg o dată pe zi pentru început.

Majoritatea pacienților iau pastile de 0,5 mg o dată pe zi pentru început.

Terapia farmacologică trebuie să fie însoțită de consiliere comportamentală pentru a crește ratele de întrerupere pe termen lung. Majoritatea medicamentelor pentru renunțarea la fumat vin cu nume generice și comerciale. Scopul este să fie clar ce luați. Nu uitați că medicul dumneavoastră și farmacistul sunt cele mai bune surse de informații. Discutați medicamentele cu medicul dumneavoastră și înțelegeți efectele dorite, precum și efectele secundare. Nu opriți sau modificați frecvența medicamentelor fără un consult medical.

Vareniclină sau Bupropion?

Ambele medicamente funcționează cu mecanisme similare. Cu toate acestea, Varenicline este un medicament nou pentru a ajuta fumătorii să renunțe sub numele de marcă Chantix. Aceste medicamente acționează prin blocarea fluxului de neurotransmițători din creier care stimulează dependența de fumat. Fiecare dintre aceste medicamente vine sub formă de pastile. Trebuie să începeți cu doze mici și să creșteți treptat doza. Este nevoie de aproape o săptămână pentru ca medicamentele să funcționeze eficient, așa că trebuie să începeți să le luați înainte de a stabili data pentru a renunța. Fiecare dintre aceste medicamente interacționează diferit cu alte medicamente, așa că devine esențial pentru medic și farmacist să aibă o listă completă de medicamente, inclusiv ierburi, suplimente, medicamente OTC și medicamente pe bază de rețetă.

Trebuie să utilizați medicamente fără prescripție de nicotină timp de 7-12 săptămâni sau mai mult, conform recomandărilor medicului. Când se oprește un medicament fără nicotină, este necesar să se reducă treptat și să se ia doze treptat mai mici înainte de a opri complet.

Conform FDA din SUA, utilizarea acestor medicamente poate avea efecte secundare precum agitația și depresia. Profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să trateze aceste reacții adverse. Dacă aveți o stare de spirit gravă și neobișnuită sau schimbări de comportament, în timp ce utilizați aceste medicamente, trebuie să vă consultați imediat medicului dumneavoastră și să încetați să luați medicamentul. Pentru cei dragi sau prietenii persoanelor care iau acest medicament pentru a renunța la fumat, semnele că pacientul devine un agitat sau afectat negativ indică nevoia directă ca profesioniștii din domeniul sănătății să intervină.

Programele cuprinzătoare de control și prevenire a tutunului în multe părți ale lumii, inclusiv în SUA, nu sunt suficiente. Asociația Americană a Inimii susține o finanțare sporită pentru renunțarea la tutun și fumat eficient și accesibil. Aproape 25% dintre fumătorii de tutun vor muri din cauza dependenței lor, dacă nu se inițiază tratamentul.

vareniclina

Chantix ajută în esență la oprirea poftei de nicotină, precum și la stoparea simptomelor de sevraj. Funcționează în creier pentru a reduce impactul nicotinei. Chiar dacă cineva fumează din nou după renunțare, nu va primi nicio plăcere de la asta. Pentru a lua aceste medicamente, trebuie să începeți cu 1 săptămână înainte de planul de a renunța la țigări. Aceasta va dura 12-24 de săptămâni. Trebuie luat după masă cu un pahar complet de apă. În plus, furnizorul informează cum poate fi luat medicamentul. Majoritatea pacienților iau pastile de 0,5 mg o dată pe zi pentru început. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, o pastilă de 1 mg poate fi luată de două ori pe zi. Acest medicament nu trebuie combinat cu plasturi cu nicotină, spray-uri, pastile sau gingii. În plus, persoanele cu vârsta sub 18 ani nu ar trebui să ia acest medicament. Efectele secundare sunt rare, dar pot apărea. Acestea pot include dureri de cap, dificultăți de somn, erupții cutanate, somnolență excesivă și vise ciudate. În plus, pot exista efecte secundare gastrointestinale, cum ar fi constipație, greață, gaze intestinale și modificări ale aromei. Dacă aveți depresie, agitație sau frică, convulsii trebuie să sunați la medic. Acest medicament eliberat pe bază de rețetă blochează acele zone din creier care duc la un mare. Trebuie să luați această pilulă după o rețetă.

Acesta este un medicament pe bază de rețetă dezvoltat pentru a împiedica oamenii să fumeze. Interferează cu receptorii creierului de nicotină, exercitând două efecte critice. Primul este că diminuează plăcerea pe care o primește o persoană de la țigări. Al doilea este că reduce simptomele de sevraj atunci când nicotina este oprită.

Bupropion

Acesta este cunoscut și sub numele de Zyban sau Wellbutrin SR. Această pastilă alungă poftele și simptomele de sevraj. De asemenea, acest medicament nu creează dependență și trebuie luat cu o săptămână înainte de a renunța la fumat. Această pastilă prescrisă de medic Se folosește și pentru vindecarea depresiei. Acest lucru ajută la renunțarea la fumat, chiar dacă depresia nu este un simptom raportat. Cu toate acestea, acest medicament eliberat pe bază de rețetă nu trebuie utilizat pentru cei sub optsprezece ani, femeile însărcinate sau cei care se confruntă cu probleme medicale precum convulsii, tulburări de alimentație, consum intens de alcool, probleme renale, leziuni la cap sau pacienți bipolari sau maniaco-depresivi. Bupropionul trebuie luat cu o săptămână înainte de a se opri fumatul. Scopul este de a lua acest medicament timp de 7-12 săptămâni.

Este esențial să discutați cu medicul înainte de a o lua pentru perioade mai lungi de timp. O doză obișnuită este un singur comprimat de 150 mg o dată sau de două ori pe zi, cu un interval de opt ore între fiecare doză. Pilula trebuie înghițită întreagă. Mestecatul, despicarea sau zdrobirea acestuia nu va funcționa bine și poate duce chiar la convulsii. Dacă pacientul are nevoie de ajutor atunci când renunță, bupropionul poate fi luat cu succes împreună cu un plasture cu nicotină, pastile sau gingii. Efectele secundare ale acestui medicament pot varia de la dificultatea de a dormi la depresie, furie sau agitație și trebuie să fiți atenți la acestea. Alte reacții adverse includ nasul înfundat, gură uscată, coșmaruri și insomnie. Alte reacții adverse pot include constipație, greață, dureri de cap, hipertensiune arterială și convulsii. Bupropionul duce, de asemenea, la interacțiuni medicamentoase și nu trebuie utilizat cu suplimente sau alte medicamente. Furnizorul trebuie să știe despre interacțiunile dintre medicamente sau suplimente, vitamine, ierburi, suplimente și alte medicamente care trebuie luate atunci când este nevoie de ele, cum ar fi aspirina sau Tylenol. Fiți clar să spuneți furnizorului că ia bupropion.

Bupropionul este un medicament care nu conține nicotină. Pentru unele persoane care doresc să renunțe la fumat, acesta este medicamentul ideal.

Alte Medicamente

Alte medicamente pot ajuta atunci când acest tratament nu funcționează. Beneficiile sunt considerate mai puțin benefice deoarece aceste medicamente reprezintă a doua linie de tratament.

Clonidina

Acest medicament este utilizat în mod normal pentru a trata tensiunea arterială. Poate fi folosit și pentru renunțarea la fumat înainte de a renunța. Acest medicament vine sub formă de plasture sau pastilă. Acesta este un medicament mai vechi care a fost folosit pentru a ajuta oamenii să renunțe. A primit aprobarea FDA pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Când renunțați la fumat, acest medicament poate fi luat sub formă de pastilă de două ori pe zi sau ca plasture pe piele o dată pe săptămână. Medicul dumneavoastră trebuie să știe despre orice reacții adverse pe care le puteți experimenta, cum ar fi constipație, somnolență, amețeli, gură uscată, oboseală și oboseală neobișnuită. Alte reacții adverse grave pot include scăderea sau creșterea tensiunii arteriale, alergii și ritm cardiac scăzut. Acest medicament poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Clonidina trebuie luată cu până la 3 zile înainte de fumat, dar poate fi începută și în prima zi a renunțării. Acest lucru nu trebuie oprit brusc. Doza trebuie redusă treptat în câteva zile pentru a preveni creșterea tensiunii arteriale, tremor, confuzie și agitație.

Nortriptilina

Acesta este un alt antidepresiv. Poate fi început cu 10-28 de zile înainte de a renunța. Un medicament antidepresiv mai vechi, reduce simptomele de sevraj la tutun. Crește șansele de succes în a renunța la fumat în comparație cu cei care nu iau niciun fel de medicamente. Acest antidepresiv poate avea efecte secundare cum ar fi o accelerare a inimii, vedere încețoșată, probleme la scurgerea urinei, uscăciunea gurii, tulburări gastro-intestinale și constipație, scădere sau creștere în greutate și tensiune arterială scăzută în timp ce stai în picioare. Acest medicament poate afecta capacitatea de a opera sau de a conduce mașini și anumite medicamente nu trebuie prescrise împreună.

Dacă se decide să utilizați acest medicament, furnizorul dumneavoastră și farmacistul știu ce alte medicamente sunt luate înainte de începerea medicamentului. De asemenea, trebuie să fii sigur cum să-l iei și să scazi când ești gata să te oprești. Nortriptilina trebuie redusă lent, deoarece medicamentul nu poate fi oprit brusc fără efecte secundare. Cei cu boli de inimă trebuie să utilizeze acest medicament cu atenție și numai sub supraveghere medicală.

Alte Droguri

Alte medicamente în afară de acestea sunt, de asemenea, folosite pentru a ajuta fumătorii să renunțe. Un medicament cunoscut sub numele de citizină are valoare și este studiat în SUA. Naltrexona este încă un alt medicament care este folosit pentru a ajuta oamenii să combată abuzul de substanțe și dependența. Combinarea acestuia cu vareniclina poate fi posibilă, în special pentru fumătorii care sunt mari băutori.

De asemenea, sunt testate și injectate posibile vaccinuri anti-fumat. Deși există multe opțiuni pentru a fi în siguranță, trebuie efectuate studii mai ample, astfel încât oamenii să poată fi siguri că acest remediu funcționează, înainte de a primi aprobarea FDA. Medicamentele pot dubla șansele de a renunța definitiv. De fapt, anumite planuri de asigurare acoperă chiar și medicamentele pentru renunțarea la fumat. Verificarea planului de asigurare este esențială pentru a stabili dacă unul este eligibil pentru acoperire. Acest lucru poate ajuta la sevraj și reduce șansele de a fumat.

În prostect romania plus, terapia combinată pentru renunțarea la fumat înseamnă că persoana poate lua mai mult de un singur medicament în același timp pentru a crește șansele de a renunța definitiv. Tratamentele combinate, cum ar fi guma cu nicotină și plasturele, se pot dovedi, de asemenea, benefice.

Terapia combinată poate fi încercată dacă cineva se confruntă cu simptome de sevraj în timpul utilizării unui tip de medicament pentru renunțarea la fumat. În plus, este posibil să nu fi putut renunța cu succes folosind o singură metodă. Utilizarea medicamentelor licențiate FDA dublează șansele de a renunța cu ușurință. Folosirea medicamentelor cu coaching și sprijin terapeutic face să renunți de trei ori mai ușor.

Diferitele tipuri de medicamente includ agoniştii de nicotină, antidepresivele atipice precum Zyban şi Chantix şi soluţiile locale precum plasturii cu nicotină. Găsirea unei combinații care funcționează cel mai bine pentru tine este importantă.

De ce ai grijă de zâmbetul tău îți poate prelungi viața

Cuprins

De ce ai grijă de zâmbetul tău îți poate prelungi viața. Ce este gingivita sau boala gingivă? Ce cauzează afecțiunile gingiilor? Factorii de risc pentru gingivita Care sunt simptomele timpurii ale gingivitei? Cum se tratează gingivita? Complicațiile gingivitei. Poate boala gingiilor să provoace probleme de sănătate dincolo de gură? Îmi păstrez dinții și gingiile sănătoase?

Poți ghici ce boală bucală este aceasta?

Majoritatea oamenilor o experimentează de mai multe ori,Este mult mai puțin frecventă la copii,Afectează 3 din 4 adulți din Marea Britanie,Mai mult de jumătate dintre adolescenți au o formă de boală,Este principala cauză a pierderii dinților la adulți

Este

carii dentare?Halitoza?Dinți nealiniați?Infecție gingivală?

Răspunsul la întrebare este boala gingiilor (gingivita). Și, spre deosebire de ceea ce cred oamenii despre cariile dentare, cea mai răspândită boală orală la adulți este boala gingiilor.

Ce este gingivita sau boala gingiilor?

Boala gingiilor, cunoscută și sub denumirea de gingivita, este o inflamație a gingiilor care poate progresa pentru a afecta osul care vă înconjoară și susține dinții.

Ce cauzează boala gingiilor?

Boala gingiilor începe atunci când bacteriile naturale din gură interacționează cu placa, acel depozit lipicios care se formează în dinți după ce mănânci sau bei, eliberând diverși compuși chimici care declanșează un răspuns inflamator în gingie.

Pe măsură ce coloniile bacteriene cresc și se formează mai multă placă, reacția inflamatorie a gingiei devine din ce în ce mai pronunțată. Rezultatul net? Țesutul din cavitatea dentară începe să se dezintegreze și dintele se pierde.

Factori de risc pentru gingivita

Există mulți factori de risc asociați cu gingivita, cum ar fi

Depunerile de gudron de pe dinții fumătorului acționează ca magneți pentru placă și bacterii. De asemenea, se știe că fumatul scade șansele de succes a tratamentului.Modificări hormonale la fete/femei. Se știe că modificările din timpul ovulației, ciclului menstrual sau sarcinii fac gingiile mai sensibile și facilitează dezvoltarea gingivitei.Persoanele care suferă de diabet au un risc mai mare de a dezvolta infecții, inclusiv boli ale gingiilor.Alte boli. Bolile care compromit funcționarea normală a sistemului imunitar pot afecta și sănătatea gingiilor.Tratamente medicale. Unele tratamente pentru cancer, medicamente pentru pacienții cu transplant, medicamente menite să reducă producția și fluxul de salivă, toate pot crește riscul de a dezvolta boala.Control inadecvat al plăcii. Protezele parțiale, coroanele care se potrivesc prost, fațetele și tratamentele ortodontice, cum ar fi aparatul dentar, pot deveni rezervoare de depozite de plăci nedorite, în cazurile în care controlul plăcii de către pacienți este inadecvat.Susceptibilitate genetică. Unii oameni sunt mai predispuși la boli severe ale gingiilor decât alții.

Care sunt primele simptome ale gingivitei?

În stadiul incipient al gingivitei, gingiile dumneavoastră se pot umfla și sângera. Semnele precoce ale bolii includ

schimbarea culorii liniei gingiilor (de la roz pal la roșu sau violet)gingia sangereaza usor cand o infigi usor (cu o periuta interdentara, de exemplu) sau cand te speli pe dinti.

Cum se tratează gingivita?

Oricât de alarmant ar fi, să vezi sânge când te speli pe dinți este de fapt un semn că organismul tău se luptă deja cu boala. Important este să acționezi rapid la primul semn de sânge. Vestea bună este că în stadiile incipiente, gingivita poate fi inversată în aproape toate cazurile. Vestea proastă este că corpul tău nu poate câștiga singur războiul împotriva gingivitei. Este necesar un regim adecvat de control al plăcii pentru a opri umflarea și a restabili gingiile la o stare sănătoasă.

Dacă gingivita persistă mai mult de 2 săptămâni, va trebui să vizitați un dentist pentru tratament. În funcție de severitatea tratamentului gingivitei, opțiunile vor include;

Curațare profundă

Tehnicile de curățare profundă includ detartrarea, planificarea rădăcinilor și îndepărtarea cu laser.

Stomatologul dumneavoastră va frea mai întâi și va îndepărta placa și tartrul de pe dinți, buzunarele gingiilor și linia gingiei. Apoi apă de gură antibacteriană va fi strânsă în linia gingiei pentru a ajuta la curățare. În plus, înlăturarea rădăcinilor este utilizată pentru a îndepărta secțiunile infectate ale dinților și pentru a netezi zonele aspre care ar putea agrava gingiile. Acest tratament simplu se va desfășura pe parcursul a minimum două ședințe și, combinat cu un periaj adecvat, folosirea aței dentare și rutină de curățare va vindeca majoritatea cazurilor de gingivite.

În plus, o serie de medicamente pot fi utilizate pentru a ajuta la tratarea gingivitei.

Cele mai frecvente tratamente sunt apă de gură cu antibiotice. Aceste ape de gură folosesc dezinfectanți pentru a menține gingiile și dinții curați – permițând gurii să se vindece eficient. În plus, tratamentele antiseptice și antibiotice pot fi introduse direct în buzunarele gingiilor pentru a menține zonele cu probleme curate.

Cu toate acestea, în cazurile severe de gingivite poate fi necesară o intervenție chirurgicală. Acest lucru este de obicei necesar numai după ce gingivita a fost lăsată netratată pentru o perioadă considerabilă.

Chirurgia cu lambou este un tratament care taie gingiile pentru a permite accesul la buzunarele adânci ale plăcii. Aceste buzunare sunt apoi curățate bine înainte ca clapeta să fie suturată închisă. Acest lucru creează o potrivire mai bună pentru gingie și ar trebui să prevină recursiunea după vindecare.

Grefele osoase și tisulare sunt tratamente în care se adaugă os și țesut la linia gingiei pentru a restructura zona.