Хранителни затруднения

Хранителни затруднения

Те продължават, „настоящите доказателства показват, че хранителните импулси със или без други бобови растения са свързани с намалена честота на ССЗ с ниска сигурност и намалена [коронарна болест на сърцето], хипертония и честота на затлъстяване с много ниска сигурност.“

Хранителни затруднения

Един от основните проблеми, с които се сблъскват учените при изследване на храненето и здравето, е остатъчен объркващ. Например, ако някой яде повече бобови растения от средния, може да яде и повече зеленчуци като цяло. Обратно, някой, който яде няколко бобови растения, може да яде по -малко плодове и зеленчуци като цяло.

Ако това е така, е трудно да се определят всички измерени ползи от бобовите растения, конкретно. Те може просто да се дължат на увеличаването на растителната храна като цяло.

По същия начин някой, който се храни особено здравословно, също може да се упражнява. Разбирането дали бобовият растеж, общите диетични модели или целият начин на живот влияят върху даден здравен резултат, се осъществява в невъзможно.

Друг проблем се центрове около самоотчитането на приема на храна. Човешката памет, колкото и да е впечатляваща, може да направи грешки. Една документа по тази тема се посочва, че самоотчетите на приема на храна „са толкова лоши, че са напълно неприемливи за научните изследвания.“

Изследванията се опитват да сведат до минимум влиянието на тези фактори, но това е възможно, но това може да бъде предизвикателство. Както обясняват авторите, „въпреки включването на няколко големи, висококачествени кохорти, невъзможността да се изключи остатъчното объркване е ограничение, присъщо на всички наблюдателни проучвания.“

Въпреки трудностите, като цяло авторите вярват Този нарастващ прием на бобови растения може да подобри здравето на сърцето на населението на Съединените щати.

„Американците ядат средно по -малко от една порция бобови растения на ден. Просто добавянето на повече боб към нашите чинии може да бъде мощен инструмент за борба с сърдечните заболявания и намаляване на кръвното налягане. ”

съавтор д-р Хана Калеова

Въпреки че тези, които изучават храненето и болестите Изправени пред много предизвикателства, важно е да продължите тази линия на разследване. Понастоящем в САЩ 1 на 4 смъртни случая се отнася до сърдечно -съдови заболявания. Ако простата промяна в диетата може да намали риска дори малко количество, това може да доведе до значителна разлика на нивото на популацията.

 • сърдечна болест
 • Сърдечно -съдова/Кардиология
 • Хранене/диета

Хората с по -малко бенки могат да се сблъскат с риск от по -агресивен меланом

Докато хората с повече от 50 бела могат да бъдат изложени на по -висок риск от развитие на меланом, хората, които имат по -малко бенки, могат да бъдат изложени на по -голям риск от развитие на повече повече агресивен меланом.

Това е заключението на нови изследвания, представени на срещата на Американската академия по дерматология за 2015 г. в Ню Йорк, Ню Йорк.

Д -р Каролайн С. Ким, дерматолог от Харвардското медицинско училище в Бостън, Масачузет групи пациенти.

Докато хората с голям брой бенки могат да бъдат по -наясно с риска от рак на кожата от другите, изследванията предполагат, че хората с по -малко бенки могат да се сблъскат с различен вид риск. ;

Меланомът е най -смъртоносната форма на рак на кожата. Въпреки че представлява по -малко от 2% от случаите на рак на кожата в САЩ, това причинява голяма част от смъртните случаи от рак на кожата. Според Американското дружество за борба с рака около 73 870 нови меланоми ще бъдат диагностицирани през 2015 г., а 9 940 души се очаква да умрат от тази форма на рак.

След като забеляза, че пациентите с по -малко бенки изглежда развиват по -агресивен меланом, отколкото пациентите с голям брой бенки, д -р Ким и нейните колеги решиха да преразгледат случаите на 281 пациенти с меланом, които са посетили деяколс на Бет Израел Отделение по дерматология на медицински център в Медицинското училище в Харвард.

от тези пациенти, 89 са имали повече от 50 бела, докато останалите пациенти са имали по -малко от 50 бела.

‘Бъдете наясно с рака на кожата, независимо от това колко бенки имате’

Тези, които имат по -малко бенки, често са били по -дебели, по -агресивен меланом от пациентите, които имат a голям брой бенки. По -тънки, по -малко агресивни бенки имат тенденция да се развиват при пациенти, които имат както голям брой бенки, така и нетипични бенки – и двата рискови фактора за меланом. ;> Премахването на туморите за рак на кожата в достатъчно ранен етап е лечебно.

Научете повече за меланома

Изследователите също така отбелязват, че пациентите с 50 или повече бенки са по -склонни да бъдат по -склонни да да бъдат диагностицирани с меланом в по -ранна възраст, отколкото пациентите с по -малко бенки.

В допълнение към потенциалното биологично обяснение за тези открития, д -р Ким предполага, че пациентите с голям брой бенки могат да бъдат по -лесно идентифицирани като изложени на риск от меланом, което води до откриване на техния меланом при An по -ранен етап поради по -добро образование и по -чест преглед на кожата.

Тъй като това изследване е било просто наблюдателно проучване, д-р Ким казва, че са необходими допълнителни мащабни проучвания за валидиране на откритията. Изследванията на биологията на меланома на двете различни групи пациенти също се налагат, както и изследванията за ползите от скрининг на рак на кожата.

„Важно е да се обучавате за рака на кожата, без значение колко бенки имате“, заключава д -р Ким. „Всички ракови заболявания на кожата, включително меланома, са най-лечими, когато са открити рано, така че е важно да сте наясно с предупредителните знаци на кожата си.“

Американската академия по дерматология препоръчва редовно саморазглеждане за Признаци на подозрителни петна по кожата. По -специално, те заявяват, че хората трябва да се грижат за асиметрични мола, да имат нередовни граници, непоследователно оцветяване, да променят размера на времето и да имат диаметър по -голям от 6 милиметра.

Наскоро медицинските новини днес съобщават за проучване, което установи, че пациентите, които са подложени на трансплантация на органи, са изложени на по -голям риск от развитие на меланом в сравнение с индивиди, които нямат трансплантация.

 • Рак/онкология
 • Меланом/рак на кожата

Периодичното гладуване „може да предпази от диабет в рискови групи“

По време на научните сесии на Американската асоциация за диабет през 2014 г. в Сан Франциско, Калифорния, изследователите представят нови открития за това как рискът от диабет при преддибетици може да бъде борбен с борба чрез периодично гладуване.

При хора, които имат преддиабет, количеството на глюкозата в кръвта е по -голямо от нормалното, но не е достатъчно високо, за да бъде класифицирано като диабет.

През 2011 г. изследователи от Института за сърдечно сърце в Intermountain в Медицински център в Мъри, UT, изследват как нивата и теглото на глюкозата са извършени чрез 1 ден гладуване само за вода при здрави хора.

„Когато проучихме ефектите на гладуването при очевидно здрави хора, нивата на холестерола се увеличават по време https://harmoniqhealth.com/bg/ на еднократния 24-часов бърз“, казва доктор Бенджамин Хорн, директор на сърдечно-съдовата и генетичната епидемиология в Intermountain Medical Medical Институт за сърдечно сърце и водещ изследовател по новото проучване.

„Промените, които бяха най -интересни или неочаквани, бяха свързани с метаболитното здраве и риска от диабет“, добавя той.

„заедно с нашите предишни проучвания, които показват десетилетия на рутинно гладуване, е свързан с по -нисък риск от диабет и коронарна болест, това ни накара да мислим, че гладуването е най -въздействащо за намаляване на риска от диабет и свързаните с тях метаболитни проблеми. "

Следователно, д -р Хорн и екипът започнаха да изследват ефектите на гладуването при преддибетици. Въпреки че днес медицинските новини нямат подробности относно броя на участниците, включени в новото проучване, екипът разкри, че участниците са били на възраст между 30 и 69 години, а всеки предмет също има поне три метаболитни рискови фактори, като:

 • Голяма линия на талията
 • Високо ниво на триглицериди
 • Ниско ниво на HDL холестерол
 • Високо кръвно налягане
 • Висока кръвна захар на гладно.

Тяло „празници“ върху лошия холестерол в мастните клетки, отричайки ефектите на инсулиновата резистентност

Изследователите установяват, че през дните на гладно участниците участниците участниците, участниците, участниците, участниците, участниците „Холестеролът леко се повиши, както беше направило в предишното проучване на здрави хора. Въпреки това, за период от 6 седмици, нивата на холестерола на преддиабетичните участници всъщност намаляват с около 12%. ;

След 10-12 часа гладуване тялото започва да пречи на други източници на енергия в цялото тяло, за да се поддържа. Ползата за преддиабетиците, според екипа на д -р Хорн, е, че тъй като тялото празнува на LDL (или „лош“) холестерол в мастните клетки, това отрича ефекта от инсулиновата резистентност.

Инсулиновата резистентност е, когато производството на инсулин става толкова високо, че панкреасът вече не може да произвежда необходимите нива на инсулин на организма, което води до повишаване на кръвната захар.

„Самите мастни клетки са основен принос за инсулиновата резистентност, което може да доведе до диабет“, обяснява д -р Хорн. „Тъй като гладуването може да помогне за премахване и разграждане на мастните клетки, инсулиновата резистентност може да бъде разочарована от гладуването.“

Въпреки че гладуването може да предпази от диабет, д -р Хорн напомня, че е важно да се има предвид, че гладуването не е постигнало резултатите от една нощ. Той добавя, че е необходимо по-задълбочено проучване, за да се определи каква трябва да бъде оптималната дължина и честотата на гладуването при преддиабетиците.

„Постът има потенциал да се превърне в важна интервенция на диабета“, казва той. „Въпреки че от години проучваме гладуването и неговите ползи за здравето, не знаехме защо гладуването може да осигури ползите за здравето, които наблюдавахме, свързани с риска от диабет.“

Наскоро Medical News днес съобщи за проучване, проведено от Университета на Южна Калифорния в Лос Анджелис, което предложи продължителното гладуване да „рестартира“ имунната система – предпазвайки от токсичните ефекти на химиотерапията и задействаща регенерация на стволови клетки на нови имунни клетки, както и изчистване на стари и повредени клетки.

 • Хранене/диета

Домашните любимци могат да намалят риска от сърдечни заболявания

Наличието на домашен любимец, особено куче, може да намали риска от сърдечни заболявания на човек, според Американската сърдечна асоциация.

изявлението е публикуван в списанието на списанието, след като експерти прегледаха минали изследвания на влиянието на домашните любимци.

„собствеността на домашни любимци, особено собствеността на кучета, вероятно е свързана с намален риск от сърдечни заболявания“, казва Глен Н. Левайн, М. Д., професор в Медицинския колеж Baylor в Хюстън, Тексас, и председател на комисията. Изследванията показват, че собствеността на домашни любимци вероятно е свързана с намаляване на рисковите фактори на сърдечно -съдовите заболявания и повишената преживяемост сред пациентите, според експертите.

Въпреки това, Levine посочи, че докладите не са категорични и не показват несъмнено показват Това притежаването на домашен любимец директно причинява намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Levine каза:

„Възможно е просто, че по -здравите хора са тези, които имат домашни любимци, а не че имат да имат PET всъщност води до или причинява намаляване на сърдечно -съдовия риск. ”

Притежаването на куче, особено, може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Това е така, защото хората, които имат кучета, може да спортуват повече, защото ходят с тях. В разследване, в което участваха над 5200 възрастни, хората, притежавали кучета, се занимават с повече ходене и физическа активност, отколкото собствениците на не-куче. Резултатите показват, че собствениците на кучета имат 54% по -голяма вероятност да получат препоръчаното количество физическа активност. Проучване от 2011 г., публикувано в American Journal of Preventive Medicine, показа, че собствениците на млади кучета са по -физически активни.

Според прегледаните изследвания, притежаването на домашни любимци може да бъде свързано с:

 • понижаване на кръвното налягане
 • По -ниски нива на холестерол
 • По -ниската честота на затлъстяване

Освен това, домашните любимци могат да окажат благоприятно въздействие върху реакцията на тялото към Стрес.

Доклад от 2007 г., публикуван в British Journal of Health Psycholog, разкри, че наличието на домашно куче подобрява вашето физическо и психическо здраве повече, отколкото да имате котка.

Levine каза:

„По същество данните предполагат, че вероятно има връзка между собствеността на домашни любимци и намаления сърдечно -съдов риск. По-малко ясното е дали актът за приемане или придобиване на домашен любимец може да доведе до намаляване на сърдечно-съдовия риск при тези с съществуващо заболяване. Необходими са по -нататъшни изследвания, включително по -качествени проучвания, за да се отговори на по -окончателно този въпрос. ”

Въпреки че е вероятно връзката между домашния любимец и намален риск от сърдечни заболявания, обясни Левайн, хората не трябва да имат домашен любимец единствено по тази причина.

Написано от Сара Глин

 • сърдечна болест
 • Сърдечно -съдова/Кардиология
 • Превантивна медицина

Фараон CT Пренаписване на историята на анкилозиращия спондилит

рентгенови лъчи на мумифицирани останки са накарали експертите да вярват, че ревматичната болест, анкилозиращия спондилит, някога са засегнали кралските семейства на древен Египет. Новите изследвания обаче предоставят доказателства, които биха могли да оспорват древността на това заболяване.

Изследователите предполагат, че това, което първоначално се смяташе за анкилозиращ спондилит, е съвсем различно състояние – дегенеративно гръбначно състояние, известно като дифузна идиопатична скелетна хиперостоза (DIST).

Мумифицираните останки от фараоните често са добре запазени и осигуряват отличен ресурс за хора, които изучават древни заболявания. Египетският музей в Кайро, Египет, съдържа няколко мумифицирани тела, които са били обект на множество криминалистични и рентгенологични разследвания през годините.

Предишни рентгенови проучвания предполагат, че най-малко три фараони-Аменхотеп II, Рамесес II и неговият син Меренпта-са развили анкилозиращ спондилит, възпалително заболяване, причиняващо болка и скованост в гърба, което може да доведе до артрит и артрит и сливането на костите в гръбначния стълб.

Анкилозиращ спондилит принадлежи към група възпалителни състояния, известни като спондилоартропатии. Американският колеж по ревматология (ACR) заявява, че тази група засяга до 2,4 милиона американци на възраст над 15 години. Други изследвания предполагат, че около 1% от населението на САЩ има анкилозиращ спондилит.

преразглеждане От рентгеновите лъчи на мумията предполагат, че вместо анкилозиращ спондилит, фараоните може да са страдали от ястие. Въпреки че може да изглежда подобно на анкилозиращия спондилит, също така произвеждайки костна пролиферация в гръбначния стълб, DISH е дегенеративно заболяване, а не възпалителна и има тенденция да засяга хора на възраст над 60 години и повече.

CT сканира за мумии

Авторите на ново проучване, публикувано в артрит на ACR Journal & Ревматологията, напишете, че първоначалната диагноза на анкилозиращия спондилит в мумиите е била ограничена от няколко фактора, като наличието на балсамиращи течности, затъмнявайки гръбначния стълб и сакроилиачните стави.

Компютърната томография (CT) е по-сложна форма на изображения, способна да произвежда както дву-, така и триизмерни изображения, а авторите решиха да оценят КТ сканирането на 13 мумии, за да видят дали анкилозиращите спондилит или Присъстваше ястие.

Contents